Magneetvissen is het gaan vissen met een hele sterke magneet opzoek naar metalen. Het wordt nog wel eens ijzervissen of metaalvissen genoemd. Het principe is heel simpel, je neemt een hele sterke magneet, bevestigd hier een sterk oog aan waar je een touw aan kan bevestigen en klaar. Gooi de magneet in het water en haal rustig binnen. Wanneer je dit doet ben je aan het magneetvissen.

Enkele goede magneten voor magneetvissen.

Voor beginners raden wij aan om te kiezen voor een 110 a 130 KG magneet. Voor jongere kinderen raden wij 55 a 75 KG magneten aan. Ook 200 a 300 KG magneten zijn sterke blokmagneten die langs alle kanten magnetisch zijn en kunnen dus wat meer ophalen dan andere magneten, zeker een aanrader voor beginnende magneetvissers die wat meer budget hebben. Ga jij veel magneetvissen, dan zijn onze PRO magneten van 400 tot 800 KG echte aanraders. Deze sleuren echt alles uit het water.

Petanque magneet
Petanque magneet

Deze minimagneet is bevestigd aan een stevig touw van 2 meter. Deze magneten kunnen voor allerlei doeleinde gebruikt worden maar worden in deze instantie aangeboden als petanque magneten. De magneten hebben een trekkracht van 30kg en trekken petanque ballen dus … Lees verder

not rated 8.0010.00 Opties selecteren
Vismagneet 130kg
Vismagneet 130kg

Deze vismagneet heeft een trekkracht van 130 kilogram en is dus de sterkste magneet die wij aanbieden. Deze magneet is veel dikker, maar veel smaller van oppervlakte dan de magneet met trekkracht 110 kilogram. Hierdoor is deze magneet veel krachtiger … Lees verder

not rated 50.0052.00 Opties selecteren
vismagneet 110 KG
vismagneet 110 KG

Dit is onze vismagneet met een trekkracht van 110 kg. Een super magneet die ik iedere beginnende volwassen magneetvisser kan aanraden. Ikzelf ga ook regelmatig magneetvissen en deze magneet heb ik zelf altijd bij. De redden hiervan is dat ik … Lees verder

not rated 45.0057.00 Opties selecteren
HeavyLifter 500 KG
HeavyLifter 500 KG

HeavyLifter 500 KG magneet. Ben jij een ervaren magneetvisser, dan zijn onze HeavyLifters net wat jij nodig hebt. Deze super krachtige magneten zijn speciaal ontworpen voor magneetvissers die graag alles uit het water halen wat ze voelen, niets laat deze … Lees verder

not rated 160.00175.00 Opties selecteren

Hierboven kan je enkele van onze meest verkochte magneten voor magneetvissen vinden. Al onze magneten kan je vinden op onze winkel pagina. Je kan ook kiezen om al dan niet een touw bij je magneet aan te kopen. Wij hebben 2 soorten touwen, een gewoon touw met een trekkracht van 500KG en een PRO touw dat veel zachter is en een trekkracht heeft van 1500 KG. Wij raden wel aan om voor magneten van 400 tot 800 KG zeker te kiezen voor een PRO touw. Hij is niet enkel een stuk sterker, maar is anders gevlochten en veel zachter aan de handen waardoor je minder snel je handen open trekt.

Extra informatie over de magneten.

Voor je wil gaan magneetvissen heb je natuurlijk wel een goede magneet nodig. Neodynamische magneten zijn veruit de aller krachtigste magneten en perfect geschikt voor de job. Je hebt ze in alle vormen en afmetingen en wij verkopen op deze webshop de beste magneten met alle montage onderdelen zoals het oog en touw , direct startklaar om te gaan magneetvissen.

Op deze webshop verkopen we 3 soorten magneten. De magneten zijn te onderscheiden aan hun trekkracht. Zo hebben wij een magneet van 55 , 75, 110, 130, 200, 300, 400, 500, 600 en 800 kilogram trekkracht.

magneetvissen

Belangrijk om te weten is dat de trekkracht van de magneet daarom niet zulke zware voorwerpen kan meetrekken. Wanneer je de magneet net uit de doos haalt en deze tegen een volle metalen balk hangt zul je de effectieve trekkracht hebben. Je zou nu denken dat een trekkracht van 75 a 110 KG ruim voldoende is, maar dat is niet zo. Onder water ligt er veel puin en wanneer er dus vuil tussen de magneet en het ijzer is de trekkracht pakken lager. Niet enkel dat, maar het is ook zeldzaam dat je de volledige magneet kan gebruiken bij het magneetvissen. Hiermee bedoel ik dat veel voorwerpen rond zijn, denk maar aan een fiets. Wanneer je deze vast hebt heb je meestal een ronde baar van het kader vast. Als de magneet op het kader van een fiets hangt heb je maar een kleine oppervlakte van de magneet die je echt benut op de fiets. Veel voorwerpen liggen dan nog eens onder vers vuil en slijk wat het dan weer moeilijk maakt om voorwerpen op te vissen. Welke magneet is nu perfect voor jou? Bekijk het op onze welke magneet kiezen pagina.

De kracht van de magneet verliest onder water geen kracht. Echter zijn de meeste bodems moeras vormig. Dit wil zeggen dat zwaardere voorwerpen dieper in de bodem zakken en zich daar ook goed vast zetten. Wanneer je de magneet uitgooit voel je al heel snel of er wat ligt. Trekt je magneet overal wat aan, dan zit je op een goede spot. Is het maar leeg, dan moet je wat opschuiven. Maar wanneer je wat voelt heb je heel veel het gevoel dat je heel snel van het voorwerp afkomt. Dit komt omdat er zoveel slijk tussen de magneet en het voorwerp zit. De weerstand hiertussen doet de magneet heel veel kracht verliezen en zwaardere voorwerpen zijn daardoor moeilijker uit het water te halen. Wat je ook veel hebt is dat er kleine voorwerpen aan je magneet hangen. Denk maar aan nagels , kroonkurkjes en dergelijke. Wanneer dit tussen de magneet en het zwaardere voorwerp zit verlies je weer heel wat kracht. Vandaar dat zwaardere magneten aan te raden zijn om sneller voorwerpen eruit te halen. Echter 1 maal je heel voorwerp uit het slijk hebt gekregen en goed vast hebt zal je makkelijk het voorwerp uit het water kunnen halen of heel wat moeite hebben om de magneet los te krijgen.

Magneet goed vastknopen !

Natuurlijk wil je bij het magneetvissen je magneet niet verliezen en daarom is een goede knoop nodig. Met een gewone dubbele knoop zal je je magneet snel verliezen. De touwen zijn wat dikker en een dubbele knoop kan je dus niet strak genoeg aanspannen. Wanneer je spanning op het touw zet trek je de knoop makkelijk los. Wanneer je goed vast hangt aan een voorwerp en je touw komt los is het gedaan met magneetvissen. Die magneet zal je niet meer terug zien. Dat zou natuurlijk zonde zijn, maar wij zouden vismagneet.com niet zijn als wij hiervoor niet de goede knoop in huis hebben. Als visser heb ik deze knoop geleerd en het voordeel is dat hoe harder je trekt aan het touw, hoe vaster de knoop komt te zitten. De perfecte knoop om te gaan magneetvissen. Wij hebben een filmpje gemaakt hoe je deze knoop nu net moet maken.

Praktische info over magneetvissen.

Deze magneten zijn Neodymium magneten en hebben als voordeel dat ze enorm klein en licht zijn voor de kracht welke ze kunnen trekken, ook onder water verliezen deze magneten hun kracht niet. De perfecte magneet dus om te gaan magneetvissen.

LET OP: Deze magneten zijn enorm krachtig. Wanneer je deze magneten aan een touw in het water gooit zullen deze snel naar in de buurt liggende aantrekbare metalen getrokken worden. Hierdoor zal het touw waaraan de magneet vast hangt aangetrokken worden. Let dus goed op dat je het touw niet te stevig vast houd zodat het je handen niet open trekt. Handschoenen zijn zeker aan te raden! Echter na het testen van magneetvissen valt dit al bij al goed mee. Voornamelijk de zwaardere magneten hebben meer kracht om verwondingen aan te brengen.

Alles wat je uit het water vist laat je er ook uit. Wanneer je al het oud ijzer naar het container park of ijzermarchand brengt krijg je hier zelf nog een mooie beloning voor! Wil je dit toch niet doen, laat het dan achter op een plaats waar de gemeentedienst vuil komt ophalen. Zo helpen wij de natuur een handje.

Enkele vondsten met magneetvissen.
magneetvissen vondsten met magneetvissen
magneet vissen vissen met magneetvissen
Enkele filmpjes over magneetvissen.