Magneetvissen

Magneetvissen is het gaan vissen met een hele sterke magneet opzoek naar metalen. Het wordt nog wel eens ijzervissen of metaalvissen genoemd. Het principe van magneetvissen is heel simpel, je neemt een hele sterke magneet, bevestigd hier een sterk oogbout of oogmoer aan waar je een touw aan kan bevestigen en klaar. Gooi de vismagneet in het water en haal rustig binnen. Wanneer je dit doet ben je aan het magneetvissen.

Enkele goede magneten om te magneetvissen

Voor beginners raden wij aan om te kiezen voor een 110 a 130 kg vismagneet. Voor jongere kinderen raden wij 55 a 75 kg vismagneten aan. Ook 200 à 300 kg magneten zijn sterke blokmagneten die langs alle kanten magnetisch zijn en kunnen dus wat meer ophalen dan andere magneten, zeker een aanrader voor beginnende magneetvissers die wat meer budget hebben. Ga jij veel magneetvissen, dan zijn onze PRO magneten van 400 tot 800 kg echte aanraders. Deze sleuren echt alles uit het water. Dit zijn echt hele sterke magneten, krachtige magneten en grote magneten om te magneetvissen.

Grote magneet | Sterke magneten kopen om te magneetvissen? Naar de Vismagneet Shop | Magneetvissen Winkel

Waar magneten kopen | grote magneten kopen? Online maar afhalen kan ook… in Vilvoorde, in onze magneet vis winkel!

Verkoop! vismagneet startpakket, magneetvissen startpakket, vismagneet set, magneetvissen set
Vismagneet startpakket voor volwassenen PROMO
Inhoud
  • Vismagneet 130 kg
  • Vismagneet 200 kg
  • 1 oranje touw 20 meter – 6 mm dikte
  • 1 oranje touw 20 meter – 8 mm dikte
  • RVS dreghaak
Type vismagneet Neodymium
Type Vismagneet Starterspakket
Aantal onderdelen aanwezig 5 (2 touwen, 2 magneten en 1 dreg)
not rated 150.00 134.95 incl. BTW In winkelmand
vismagneet 130 kg, vismagneet 130 kg vismagneet 130 kg, Neodymium magneet kopen, neodymium magneten, neodymium magneet, sterke magneten, sterke magneet, magneetvissen kopen, vismagneet kopen, vismagneet, magneetvissen, super magneet, super vismagneet, magneet, metaaldetectie, vismagneten, vismagneet kopen, sterke magneet kopen, sterke magneet, sterke vismagneet, magneetvissen België, magneetvissen Nederland, magneet vissen, vis magneet, vis magneten, magneet voor magneetvissen, magneet voor magneetvissen kopen, magneetvissen kopen België
Vismagneet 130 kg met touw BEST VALUE
Materiaal neodymium
Diameter pot D 60 mm
Totale hoogte H 15 mm
Boorgat d1 8,5 mm
Verzonken gat d2 18,12 mm
Verzonken gat t 4,81 mm
Coating Vernikkeld (Ni)
Magnetisering N42
Houdkracht ca. 130 kg (ca. 1270 N)
Gewicht 250 gr
not rated 40.9047.90 incl. BTW Opties selecteren
neodymium potmagneet, neodymium potmagneet neodymium potmagneet ,Magneet voor magneetvissen kopen, magneetvissen, magneetvissen kopen, magneten kopen winkel, metaalvissen, ijzervissen, sterke magneten, supermagneet kopen, vismagneet kopen, magneet kopen, krachtige magneten, waar magneten kopen, magneet, magenten kopen online, magneet kopen winkel, sterke magneet kopen, magneet kopen voor magneetvissen, super sterke magneten, super magneten kopen, magnet kopen, magneten kopen online, magneetvissen magneet kopen, vis magneet kopen, super magneten kopen, magneet voor magneetvissen, magneten kopen, neodymium vismagneet, neodymium vismagneet,
Neodymium vismagneet 240 kg
Materiaal NdFeB
Diameter pot D 75 mm
Totale hoogte H 18 mm
Coating Vernikkeld (Ni)
Houdkracht ca. 240 kg
Gewicht +- 750 gr
not rated 66.9577.90 incl. BTW Opties selecteren
dubbele magneet, dubbelmagneet, dubbele vismagneet
Dubbele magneet 2*90 kg
Eigenschappen Een dubbele magneet zijn twee magneten op elkaar met een verhoogde magnetische kracht.
Materiaal NdFeB - neodymium
Diameter pot D 48 mm
Totale hoogte H 35 mm
Coating Vernikkeld (Ni)
Trekkracht 2*90 kg
Gewicht +- 450 gr
not rated 49.9561.90 incl. BTW Opties selecteren

Meest verkochte magneten – welke magneten kopen

Bij ons kun je magneten kopen in verschillende groottes en variaties. Maar welke magneten verkopen het best? Hierboven kan je enkele van onze meest verkochte magneten voor magneetvissen vinden. Al onze magneten kan je vinden op onze magneetvissen winkel pagina. Je kan ook kiezen om al dan niet een touw bij je magneet aan te kopen.

Wij hebben 3 soorten touwen, een gewoon touw (6mm) met een trekkracht van 500 kg in de kleuren oranje, beige en meerkleuren. Een PRO touw (8mm) met een trekkracht van 800 kg in oranje, zwart of blauw en tenslotte een wit nylon touw 16-koppig gevlochten (6 mm) – een extreem sterk touw. Wij raden wel aan om voor magneten van 400 tot 800 kg zeker te kiezen voor een PRO touw. Hij is niet enkel een stuk sterker, maar is anders gevlochten en veel zachter aan de handen waardoor je minder snel je handen open trekt.

Extra informatie over de vismagneten

Voor je wil gaan magneetvissen heb je natuurlijk wel een goede magneet nodig. Neodynamische vismagneten zijn veruit de aller krachtigste magneten en perfect geschikt voor de job. Je hebt ze in alle vormen en afmetingen en wij verkopen op deze Magneetvissen Webshop de beste magneten met alle montage onderdelen zoals het oog en touw , direct startklaar om te gaan magneetvissen.

Op deze Magneetvissen Webshop verkopen we 3 soorten vismagneten. De vismagneten zijn te onderscheiden aan hun trekkracht. Zo hebben wij een vismagneet van 55, 75, 110, 130, 200, 300, 400, 500, 600 en 800 kilogram trekkracht.

Grote magneet | Sterke magneten kopen om te magneetvissen? Naar de Vismagneet Shop | Magneetvissen Winkel

Waar magneten kopen | grote magneten kopen? Online maar afhalen kan ook… in Vilvoorde, in onze magneet vis winkel!

Over de trekkracht bij magneetvissen

Belangrijk om te weten is dat de trekkracht van de vismagneet daarom niet zulke zware voorwerpen kan meetrekken. Wanneer je de vismagneet net uit de doos haalt en deze tegen een volle metalen balk hangt, zul je de effectieve trekkracht hebben. Je zou nu denken dat een trekkracht van 75 à 110 kg ruim voldoende is, maar dat is niet zo.

Onder water ligt er veel puin en wanneer er dus vuil tussen de magneet en het ijzer is de trekkracht pakken lager. Niet enkel dat, maar het is ook zeldzaam dat je de volledige oppervlakte van de vismagneet kan gebruiken bij het magneetvissen. Hiermee bedoel ik dat veel voorwerpen rond zijn, denk maar aan een fiets. Wanneer je deze vast hebt heb je meestal een ronde baar van het kader vast. Als de vismagneet op het kader van een fiets hangt heb je maar een kleine oppervlakte van de vismagneet die je echt benut op de fiets. Veel voorwerpen liggen dan nog eens onder vers vuil en slijk wat het dan weer moeilijk maakt om voorwerpen op te vissen. Welke vismagneet is nu perfect voor jou? Bekijk het op onze welke magneet kiezen pagina.

De kracht van een vismagneet | magneet vis

De kracht van de vismagneet neemt onder water niet af. Echter zijn de meeste bodems moeras vormig. Dit wil zeggen dat zwaardere voorwerpen dieper in de bodem zakken en zich daar ook goed vast zetten. Wanneer je de magneet uitgooit voel je al heel snel of er wat ligt. Trekt je vismagneet overal wat aan, dan zit je op een goede spot. Is het maar leeg, dan moet je wat opschuiven.

Maar wanneer je wat voelt heb je heel veel het gevoel dat je heel snel van het voorwerp afkomt. Dit komt omdat er zoveel slijk tussen de magneet en het voorwerp zit. De weerstand hiertussen doet de vismagneet heel veel kracht verliezen en zwaardere voorwerpen zijn daardoor moeilijker uit het water te halen.

Wat je ook veel hebt is dat er kleine voorwerpen aan je vismagneet hangen. Denk maar aan nagels, kroonkurkjes en dergelijke. Wanneer dit tussen de magneet en het zwaardere voorwerp zit verlies je weer heel wat kracht. Vandaar dat zwaardere magneten aan te raden zijn om sneller voorwerpen eruit te halen. Echter 1 maal je heel voorwerp uit het slijk hebt gekregen en goed vast hebt zal je makkelijk het voorwerp uit het water kunnen halen of heel wat moeite hebben om de magneet los te krijgen.

Grote magneet | Sterke magneten kopen om te magneetvissen? Naar de Vismagneet Shop | Magneetvissen Winkel

Waar magneten kopen | grote magneten kopen? Online maar afhalen kan ook… in Vilvoorde, in onze magneet vis winkel!

Vismagneet goed vastknopen als je gaat magneetvissen!

Natuurlijk wil je bij het magneetvissen je vismagneet niet verliezen en daarom is een goede vismagneet knoop van levensbelang. Met een gewone dubbele knoop zal je je vismagneet snel verliezen. De magneetvissen touwen zijn wat dikker en een dubbele knoop kan je dus niet strak genoeg aanspannen. Wanneer je spanning op het magneetvissen touw zet, trek je de vismagneet knoop makkelijk los.

Wanneer je goed vast hangt aan een voorwerp en je magneetvissen touw komt los, is het gedaan met magneetvissen. Die vismagneet zal je niet meer terug zien. Dat zou natuurlijk zonde zijn, maar wij zouden vismagneet.com niet zijn als wij hiervoor niet de goede vismagneet knoop in huis hebben. Als visser heb ik deze knoop geleerd en het voordeel is dat hoe harder je trekt aan het touw, hoe vaster de vismagneet knoop komt te zitten. De perfecte vismagneet knoop om te gaan magneetvissen. Wij hebben een magneetvissen filmpje gemaakt hoe je deze vismagneet knoop nu net moet maken.

Praktische info over magneetvissen

Deze vismagneten zijn neodymium magneten en hebben als voordeel dat ze enorm klein en licht zijn voor de kracht welke ze kunnen trekken, ook onder water verliezen deze vismagneten hun kracht niet. De perfecte magneet dus om te gaan magneetvissen.

LET OP: Deze magneten zijn enorm krachtig. Wanneer je deze magneten aan een touw in het water gooit zullen deze snel naar in de buurt liggende aantrekbare metalen getrokken worden. Hierdoor zal het touw waaraan de vismagneet vast hangt, aangetrokken worden. Let dus goed op dat je het touw niet te stevig vast houd zodat het je handen niet open trekt. Handschoenen zijn zeker aan te raden! Echter na het testen van magneetvissen valt dit al bij al goed mee. Voornamelijk de zwaardere magneten hebben meer kracht om verwondingen aan te brengen tijdens het magneetvissen.

Alles wat je uit het water vist met magneetvissen laat je er ook uit. Wanneer je al het oud ijzer naar het container park of ijzermarchand brengt krijg je hier zelf nog een mooie beloning voor! Wil je dit toch niet doen, laat het dan achter op een plaats waar de gemeentedienst vuil komt ophalen. Zo helpen wij de natuur een handje. Magneetvissen is een prachtige ecologische hobby.

Grote magneet | Sterke magneten kopen om te magneetvissen? Naar de Vismagneet Winkel | Magneetvissen Winkel

Waar magneten kopen | grote magneten kopen? Online maar afhalen kan ook… in Vilvoorde, in onze magneet vis winkel!

Waar magneetvissen?

In België en Nederland zijn er heel wat wateren waar gevist wordt met een vismagneet. Ook dit zijn plaatsen waar veel het water in kan sukkelen en wel eens interessant kunnen zijn voor magneetvissers. Deze karpervissen website heeft een pagina waar alle karperwateren in België opstaan.

Magneet verzwaren | een voldoende zware magneet

Als je gaat magneetvissen is het belangrijk om in de eerste plaats een goede magneetvissen spot te ontdekken, maar ook de kwaliteit van de magneet is van belang. Wij opteren om een voldoende zware magneet te kopen of om de neodymium magneet | vismagneet te verzwaren. Wij bieden verzwaringen aan in inox. Zo ligt de neodymium magneet gemakkelijker in de hand en gaat de magneet beter door het slijk. Wij raden aan om een vismagneet te kopen van minimum 500 gram ofwel zoals gezegd deze te verzwaren.

Enkele vismagneet vondsten met magneetvissen

Met onze krachtige magneten zijn al heel wat mooie vismagneet vondsten bovengehaald. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van magneetvissen vondsten.

Magneetvissen vonst 1: een fiets

magneet kopen, vismagneet vondsten, magneet vissen vondsten, vondsten vismagneet, vondsten magneet vissen, magneetvisser, vismagneet,

Magneetvissen vondst 2: een brommer

magneet kopen, vismagneet vondsten, magneet vissen vondsten, vondsten vismagneet, vondsten magneet vissen, magneetvisser, vismagneet,

Magneet vissen vondst 3: een kluis

magneet kopen, vismagneet vondsten, magneet vissen vondsten, vondsten vismagneet, vondsten magneet vissen, magneetvisser, vismagneet,

Magneetvissen vondst 4: een wapen

magneet kopen, vismagneet vondsten, magneet vissen vondsten, vondsten vismagneet, vondsten magneet vissen, magneetvisser, vismagneet,

Grote magneet | Sterke magneten kopen om te magneetvissen? Naar de Vismagneet Winkel | Magneetvissen Winkel

Waar magneten kopen | grote magneten kopen? Online maar afhalen kan ook… in Vilvoorde, in onze magneet vis winkel!

Enkele filmpjes over magneetvissen

Krachtige magneten | Sterke magneten

Wat een noodzaak is als je gaat magneetvissen, is een krachtige sterke magneet. De trekkracht is heel belangrijk. Hoe hoger de trekkracht, hoe sterker de magneet normaal. Hierbij geven wij nog enkel zaken waarop u moet letten als u een magneetvissen magneet koopt of meerdere magneten wil kopen.

Grote magneet | Sterke magneten kopen om te magneetvissen? Naar de Vismagneet Shop | Magneetvissen Winkel

Waar magneten kopen | grote magneten kopen? Online maar afhalen kan ook… in Vilvoorde, in onze magneet vis winkel!

De 2 belangrijkste kenmerken

  • Mageetvissen kenmerk 1 | Een neodymium magneet: als u zoekt naar krachtige magneten of sterke magneten zal u waarschijnlijk ook al eens AlNiCo of Ferriet magneten hebben tegen gekomen. Dit zijn ook magneten, maar deze zijn niet zo goed als neodymium magneten. Neodymium is veruit de beste legering om magnetisme op te wekken en is verschillende keren krachtiger dan AlNiCo of Ferriet magneten. Let hierbij dus zeker op.
  • Mageetvissen kenmerk 2 | Een magneet met een groot oppervlak: magneten met een extra groot oppervlak zijn beter. Hoe groter het oppervlak, hoe beter. Een sterke magneet zal nooit een klein oppervlak hebben. Voor de beginnelingen hebben wij de 110 kg vismagneet met een extra groot oppervlak. Voor de ervaren rotten hier hebben we ons assortiment aan HeavyLifters. Deze hebben een heel groot oppervlak en een sublieme trekkracht. Krachtige magneten hebben dus altijd een groot oppervlak.

2 andere belangrijke kenmerken

  • Mageetvissen kenmerk 3 | De magnetiseringsgraad: als u op zoek bent naar krachtige magneten of sterke magneten dan is deze factor ook heel belangrijk. De magnetiseringsgraad is namelijk een maat voor de kwaliteit van het magneetmateriaal. Kijk dit eens na vooraleer u een magneet koopt. Meestal is deze graad tussen N40 en N52. Dus maw: N52 is de sterkst mogelijke graad.
  • Mageetvissen kenmerk 4 | Het soort magneet: we zijn er nog altijd niet uit wat de beste magneten zijn. Ieder model heeft zijn kwaliteiten. Blokmagneten trekken langs beide kanten aan, zijn goed beschermd maar verliezen wat trekkracht. Een dubbelzijdige magneet trekt eveneens langs beide kanten aan en is goed beschermd. En de potmagneet tenslotte trekt enkel langs onderaan aan, is matig beschermd maar verliest ook geen trekkracht.

Grote magneet | Sterke magneten kopen om te magneetvissen? Naar de Vismagneet Shop | Magneetvissen Winkel

Waar magneten kopen | grote magneten kopen? Online maar afhalen kan ook… in Vilvoorde, in onze magneet vis winkel!

Een magneet kopen | magneten kopen doe je bij ons

Een goede magneet kopen is belangrijk. Met krachtige magneten zul je immers veel mooie vondsten kunnen bovenhalen. Zoek niet langer. Bij vismagneet.com zit je goed. Iedere magneet die wij aankopen wordt getest op sterkte en op degelijkheid. Wij proberen onze klanten ook te voorzien van het grootste magneetvissen assortiment. Zowel voor kind als voor volwassenen. Zowel voor debutant als ervaren rotten hebben wij de perfecte vismagneet | sterke magneet in de aanbieding.

Een magneet kopen aan huis? Dat kan ook! Wij zijn gevestigd in Vilvoorde. Stuur ons gerust een mailtje of bel of sms ons op het nummer +32 495 42 32 22. Op afspraak kunt u vrijblijvend langskomen. Een magneet kopen kan bij ons zowel in de week als tijdens het weekend. Wij geven graag uitleg en advies. Zo maakt u de beste keuze bij het kopen van een magneet. Als u een magneet koopt, kijk ook eens rond op onze Magneetvissen Webshop, er zijn namelijk regelmatig magneetvissen kortingscodes in omloop.

Wij bieden ook mooie staffelkortingen aan. Als u 2 vismagneten koopt, dan geniet u 4 procent extra korting. Als u 3 vismagneten koopt, dan geniet u van 8 procent korting en bij 5 vismagneten en meer geniet u van een korting van maar liefst 12%.

Magneetvissen op social media

Blijft u graag op de hoogte over promoties, nieuws, onze sterke magneten | grote magneten of andere zaken rond magneetvissen of onze vismagneetvismagneten? Like dan onze  Magneetvissen Facebookpagina.

Grote magneet | Sterke magneten kopen om te magneetvissen? Naar de Vismagneet Shop | Magneetvissen Winkel

Waar magneten kopen | grote magneten kopen? Online maar afhalen kan ook… in Vilvoorde, in onze magneet vis winkel!