Waar is magneetvissen populair?

geplaatst in: Geen categorie | 0

1.      Waar magneetvissen: Nederland

Magneetvissen is hier toch al even gekend. In 2012 haalden de eerste magneetvissers hier hun vismagneet in huis, maar de rage zette verder. Iedere zomer gaat het aantal bezoekers op onze website opnieuw de lucht in. Tot op vandaag blijft magneetvissen heel geliefd in Nederland. Ook de grote  Facebookgroep van Nederlandse magneetvissers bevestigt dit feit. Groningen, Friesland, Gouda, Den Helder en Provincie Brabant zijn de belangrijkste hotspots om de hengel eens uit te gooien.

2.      België

Ook in België kent het magneetvissen sinds enkele jaren een zekere opmars. We zien een stijging in de loop der jaren vanaf 2014. België is een geschikt land voor deze liefhebberij. Eerst en vooral de Polderstreek waar zo’n honderd jaar geleden de Eerste Wereldoorlog bezig was, enkele grote steden, veel waterwegen… De populairste gebieden in België zijn Gent en Antwerpen. Eveneens voor de Belgische magneetvissers is er een mooie Facebookgroep.

3.     Waar magneetvissen: Europa

Als we naar Europa kijken, zien we sinds enkele jaren eveneens een opkomende interesse.

Vooral in de julimaand van 2015 werd ‘magent fishing’ in stijgende lijn op het internet opgezocht, het aantal zoekopdrachten steeg enorm. Magneetvissen wint dus niet alleen aan populariteit in de Benelux, maar eigenlijk over heel Europa aan populariteit. Op Facebook zijn er in de verschillende groepen over de verschillende landen heen mooie vondsten te zien, die ze daar boven water haalden. Hierbij moet je niet alleen denken aan fietsen of munten, maar vaak ook oude vondsten die echt al enkele honderden jaren onder water liggen. We vonden 10 landen waar magneetvissen echt een ding geworden is: Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Schotland, Duitsland, Frankrijk, Slowakije, Zweden, Denemarken en Polen.

4.      Wereld

Alsof Europa nog niet uitgebreid genoeg was, kunnen we ook internationaal gaan kijken. In Australië, Canada, de Verenigde Staten en Rusland zijn de meesten ook al op de hoogte van deze “nieuwe” bezigheid. Het is wel nog maar een pril begin maar volgens ons groeit magneetvissen uit tot een sport met wereldwijde erkenning. Het is dan ook een geweldige bezigheid!

Blijft u graag op de hoogte over promoties, nieuws of andere zaken rond magneetvissen, onze vismagneten of deze sterke neodymium blokmagneet? Like dan onze Facebookpagina.

Interesse gekregen in magneetvissen? :

Bekijk ook zeker eens ons assortiment vismagneten:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.